Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sušenky na dřívku

30 porcí
do 1 hodiny
Sušenky na dřívku
Sušenky na dřívku Autor: archiv Gurmet
Letos čokoládová vajíčka ani figurky pro malé koledníky nekupujte. Upečte jim vlastní „výslužku“.
Reklama

Suroviny (30 porcí)

Na ozdobení:

Reklama

Postup

  1. Máslo s cukrem a žloutky šlehejte tak dlouho, dokud směs nezesvětlá. Bude to trvat asi 2 minuty.
  2. Postupně přidávejte mouku a vypracujte tvárné těsto. Bude se vám mnohem lépe zpracovávat ručně.
  3. Nakreslete si na tvrdší papír libovolné velikonoční motivy (vejce, zajíčky nebo kuřátka), které pečlivě vystříhejte. Použijete je jako šablonu na těsto.
  4. Z těsta vyválejte placku a podle šablon z ní vyřezejte příslušné tvary. Přeneste je na plech a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 30 minut.
  5. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte v ohnivzdorné misce nad vroucí vodou. Čokoládou spojte k sobě vždy dva stejné upečené tvary a vložte mezi ně nanukové dřívko.
  6. NA OZDOBU: Polevu připravíte tak, že zlehka prošleháte bílek s cukrem. Sušenky potřete polevou a hned posypte kokosem.
Reklama

Sušenky na dřívku Foto: archiv Gurmet

Sušenky na dřívku, Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama