Najděte si recept
Na co máte chuť?

Studená španělská polévka s rajčaty – gazpacho
Suroviny (4 porce)
- rajčata 4 ks
- červená paprika 1 ks
- česnek 4 stroužky
- krupicový cukr 1/2 lžičky
- červené víno 100 ml
- Olivový olej 2 lžíce
- citronová štáva 1 lžíce
- chilli 1 špetka
- salátová okurka 1 ks
- jarní cibulka 2 ks
- černé vypeckované olivy 10 ks
- petrželka
- pečivo k podávání
- Sůl
Postup
- Spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kousky, papriku zbavenou jádřince a pokrájenou na menší kousky, česnek nakrájený na čtvrtky, cukr, víno, olej a citronovou šťávu dejte do mixéru, osolte okořeňte chilli a vše rozmixujte.
- Směs pak promíchejte s většinou oloupané okurky nakrájené na malé kostičky, jarní cibulky nakrájené na jemná kolečka a oliv nakrájených na kolečka (můžete vyzkoušet také pikantní sušené olivy) a dejte vychladit do ledničky.
- Každou porci potom posypte zbylou okurkou, cibulkou, olivami a jemně nasekanou petrželkou. Podávejte s grilovaným pečivem.
Gurmet – Vaše škola vaření
Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.
Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!
Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.