Najděte si recept
Na co máte chuť?

Španělská varianta na šunku s vejci
Tuto lahůdku si připravíte raz dva díky vašemu oblíbenému šéfovi! Máme pro vás kromě klasického receptu i video. A věřte, že si opravdu pochutnáte!
do 30 minut
4 porce
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V kastrůlku rozehřejte kachní sádlo a vložte do něj brambory nakrájené na soudky. Stáhněte na nízkou teplotu a nechte konfitovat.
- V dalším kastrůlku přiveďte k varu vývar a přidejte do něj špetku šafránu. Do vývaru pak přendejte konfitované brambory a nechte nasát.
- Na pánev dejte pár lžic vypečeného kachního sádla z kastrolu a připravte na ní volská oka. Osolte a opepřete a přidejte rozpůlená cherry rajčata.
- Na talíř nandejte brambory, na ně položte volská oka a navrch šunku. Ozdobte orestovanými cherry rajčátky a snítkou petrželky pokapanou olivovým olejem. Na závěr polijte šafránovou šťávou a podávejte.
Španělská varianta na šunku s vejci, foto: Vlado Kníž