návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Španělská varianta na šunku s vejci

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Španělská varianta na šunku s vejci
Autor: Vlado Kníž Španělská varianta na šunku s vejci
Tuto lahůdku si připravíte raz dva díky vašemu oblíbenému šéfovi! Máme pro vás kromě klasického receptu i video. A věřte, že si opravdu pochutnáte!

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Postup

  1. V kastrůlku rozehřejte kachní sádlo a vložte do něj brambory nakrájené na soudky. Stáhněte na nízkou teplotu a nechte konfitovat.
  2. V dalším kastrůlku přiveďte k varu vývar a přidejte do něj špetku šafránu. Do vývaru pak přendejte konfitované brambory a nechte nasát.
  3. Na pánev dejte pár lžic vypečeného kachního sádla z kastrolu a připravte na ní volská oka. Osolte a opepřete a přidejte rozpůlená cherry rajčata.
  4. Na talíř nandejte brambory, na ně položte volská oka a navrch šunku. Ozdobte orestovanými cherry rajčátky a snítkou petrželky pokapanou olivovým olejem. Na závěr polijte šafránovou šťávou a podávejte.

Španělská varianta na šunku s vejci Foto:

Španělská varianta na šunku s vejci Foto: Španělská varianta na šunku s vejci, foto: Vlado Kníž

Vaříte rádi podle videa? Není problém, máme pro vás jedno přímo od šéfa:

Španělská varianta na šunku s vejci
Španělská varianta na šunku s vejci