Špagety s lososem, houbami, špenátem a teriyaki omáčkou

Moje hodnocení
4x

I když jsou špagety původem italské, dají se s úspěchem použít i v různých asijských pokrmech. Jsou totiž dobře zaměnitelné s originálními asijskými druhy nudlí. Není to žádná „babicovina“, ve většině asijských domácností je to běžná praxe. Že tahle fúze funguje, můžete vyzkoušet na tomto rychlém a výtečném jídle inspirovaném Japonskem.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Filety lososa ochuťte solí a pepřem. Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, porce lososa, opečte je z obou stran (ale nepřepečte) a dejte stranou.
  2. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.
  3. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hlívu ústřičnou, žampiony a orestujte je dohněda. Přidejte česnek, zázvor a krátce orestujte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte špenát, omáčku teriyaki, uvařené těstoviny, jarní cibulku a dobře promíchejte.
  4. Naservírujte na talíř. Přidejte připraveného lososa a ozdobte opraženými sezamovými semínky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Adriana


Přečtěte si také

Recepty