Spaghetti s lososem, houbami, špenátem a teriyaki omáčkou
Zdroj: Adriana
Spaghetti s lososem, houbami, špenátem a teriyaki omáčkou
Zdroj:
Adriana
I když jsou špagety původem italské, dají se s úspěchem použít i v různých asijských pokrmech. Jsou totiž dobře zaměnitelné s originálními asijskými druhy nudlí. Není to žádná „babicovina“, ve většině asijských domácností je to běžná praxe. Že tahle fúze funguje, můžete vyzkoušet na tomto rychlém a výtečném jídle inspirovaném Japonskem.
Postup přípravy
-
Filety lososa ochuťte solí a pepřem. Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, porce lososa, opečte je z obou stran (ale nepřepečte) a dejte stranou.
-
Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.
-
Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hlívu ústřičnou, žampiony a orestujte je dohněda. Přidejte česnek, zázvor a krátce orestujte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte špenát, omáčku teriyaki, uvařené těstoviny, jarní cibulku a dobře promíchejte.
-
Naservírujte na talíř. Přidejte připraveného lososa a ozdobte opraženými sezamovými semínky.
Spaghetti s lososem, houbami, špenátem a teriyaki omáčkou 2
Zdroj: Adriana
Spaghetti s lososem, houbami, špenátem a teriyaki omáčkou 2
Zdroj:
Adriana