Špagety jsou skvělá věc mimo jiné proto, že jdou připravit na mnoho způsobů. Například s krevetami a houbami doplněné o čerstvou zeleninu a bylinky.
4 porce
60 minut
Suroviny
Špagety
1/2 pytlíku
Cibule
1 ks
zelená paprika
1/2 ks
Olivový olej
2 lžíce
Máslo
2 lžíce
Česnek
1 stroužek
čerstvá bazalka
1 hrst
čerstvé oregáno
1 hrst
cherry rajčátka
200 g
mladý špenát
300 g
suché bílé víno nebo zeleninový vývar
150 ml
oloupané krevety
500 g
ricotta sýr
50 g
nastrouhaný parmazán
Sůl
černý pepř
Postup přípravy
V hrnci osolené vroucí vody uvařte špagety al dente. Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu, přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, papriku na velmi tenké proužky a poduste doměkka, ale ne do hněda.
Přidejte do pánve žampiony, rozdrcený česnek, rozpůlená rajčátka, bazalku, oregano, víno a ricottu na malé kousky a vařte 8–10 minut, až budou rajčata měkkoučká. Přidejte špenát a krevety a vařte jen chvilku, aby byl špenát zvadlý a krevety uvařené. Dochuťte solí a pepřem.
Nechte okapat špagety a vmíchejte je do krevetové směsi. Posypte nastrouhaným parmazánem a hned podávejte.