zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Špagety puttanesca
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Špagety puttanesca

Špagety puttanesca

Hodnoceno: 5x
Ó ano, pověst nelže: tahle omáčka je stejně razantní jako některé příslušnice nejstaršího řemesla, po nichž je pojmenována. Stát vás ale nebude takřka nic a užívat si ji můžete bez nebezpečí.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte na nízkém stupni olej. Přidejte ančovičky a chilli a smažte asi 2 minuty, až se ančovičky začnou rozpadat.
  2. Vmíchejte česnek a zlehka osmažte. Přidejte polovinu oliv a kapary a smažte asi 15 vteřin. Přidejte podrcená rajčata z konzervy a snítky oregana. Promíchejte a uveďte do mírného varu.
  3. Kastrol částečně přikryjte a omáčku vařte asi 35 minut, až hezky zhoustne. Často ji promíchávejte. Omáčku sejměte z plamene, vyndejte snítky oregana a omáčku podle chuti osolte.
  4. Mezitím uvařte špagety, promíchejte je s omáčkou, posypte zbylými olivami a petrželkou.

Špagety puttanesca  Foto: Špagety puttanesca; foto: L.A. CREATIVE FOOD

reklama