Najděte si recept
Na co máte chuť?

Špagety puttanesca
Ó ano, pověst nelže: tahle omáčka je stejně razantní jako některé příslušnice nejstaršího řemesla, po nichž je pojmenována. Stát vás ale nebude takřka nic a užívat si ji můžete bez nebezpečí.
do 1 hodiny
4 porce
Další výtečné recepty plné letní zeleniny i ovoce najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které vychází už 6.června!
Článek
Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Suroviny (4 porce)
- extra panenský olivový olej 4 lžíce
- ančovičky 8 filátek
- sušené drcené chilli papričky 2 lžičky
- česnek jemně nasekaný 7 stroužků
- černé olivy nakrájené na plátky 1 hrst
- Kapary 2 lžíce
- konzervovaná soudková rajčata 2 plechovky
- Oregano 3 snítky
- hladkolistá petržel, nakrájená 1 hrst
- Sůl
- Špagety 500 g (1 balíček)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte na nízkém stupni olej. Přidejte ančovičky a chilli a smažte asi 2 minuty, až se ančovičky začnou rozpadat.
- Vmíchejte česnek a zlehka osmažte. Přidejte polovinu oliv a kapary a smažte asi 15 vteřin. Přidejte podrcená rajčata z konzervy a snítky oregana. Promíchejte a uveďte do mírného varu.
- Kastrol částečně přikryjte a omáčku vařte asi 35 minut, až hezky zhoustne. Často ji promíchávejte. Omáčku sejměte z plamene, vyndejte snítky oregana a omáčku podle chuti osolte.
- Mezitím uvařte špagety, promíchejte je s omáčkou, posypte zbylými olivami a petrželkou.
Špagety puttanesca; foto: L.A. CREATIVE FOOD