návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Špagety puttanesca

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Špagety puttanesca
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Špagety puttanesca
Ó ano, pověst nelže: tahle omáčka je stejně razantní jako některé příslušnice nejstaršího řemesla, po nichž je pojmenována. Stát vás ale nebude takřka nic a užívat si ji můžete bez nebezpečí.

Další výtečné recepty plné letní zeleniny i ovoce najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které vychází už 6.června!

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...

Postup

  1. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte na nízkém stupni olej. Přidejte ančovičky a chilli a smažte asi 2 minuty, až se ančovičky začnou rozpadat.
  2. Vmíchejte česnek a zlehka osmažte. Přidejte polovinu oliv a kapary a smažte asi 15 vteřin. Přidejte podrcená rajčata z konzervy a snítky oregana. Promíchejte a uveďte do mírného varu.
  3. Kastrol částečně přikryjte a omáčku vařte asi 35 minut, až hezky zhoustne. Často ji promíchávejte. Omáčku sejměte z plamene, vyndejte snítky oregana a omáčku podle chuti osolte.
  4. Mezitím uvařte špagety, promíchejte je s omáčkou, posypte zbylými olivami a petrželkou.

Špagety puttanesca  Foto: Špagety puttanesca; foto: L.A. CREATIVE FOOD