Najděte si recept
Na co máte chuť?

Snídaňové ravioly
Umíte si představit, že byste si k snídani dali těstoviny? Tyto snídaňové ravioly si rozhodně zamilujete, navíc skvěle oživí nabídku vašich ranních pokrmů.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Pasta:
- hladká mouka "00" 150 g + na pomoučení
- semolina 50 g
- Vejce 2 ks
Náplň:
- čerstvý špenát 300 g
- mascarpone nebo ricotta 200 g
- nastrouhaný parmazán 15 g
- nastrouhaný muškátový oříšek 1 špetka
- Žloutek 4 ks
- Bílek 1 ks
- Sůl
Omáčka:
- čerstvé lístky šalvěje 10 ks
- Máslo 50 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Hladkou mouku se semolinou prosejeme na vál a uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Nejdříve s pomocí vidličky, později rukama vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Pokud by bylo těsto příliš suché, přidáme malé množství vlažné vody. Těsto důkladně prohněteme, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout.
- Mezitím, co nám odpočívá těsto, připravíme náplň. Čerstvý špenát krátce povaříme ve velkém množství osolené vody. Spařený špenát slijeme a ihned propláchneme studenou vodou. S pomocí rukou vymačkáme ze špenátu maximum vody a nasekáme najemno.
- Nasekaný a vychladlý špenát promícháme v misce s mascarpone, špetkou muškátového oříšku a parmazánem. Podle chuti osolíme. Náplní naplníme cukrářský sáček.
- Z odpočinutého těsta vyválíme s pomocí strojku na těstoviny tenký plát, ze kterého vykrojíme 8 koleček o průměru zhruba 11 cm. Pokud nemáme strojek na těstoviny, rozdělíme těsto na 8 stejných kousků, ze kterých postupně rozválíme plát a vykrojíme kolečko. Připravená kolečka zakryjeme potravinářskou fólií.
- Na polovinu koleček nastříkáme cukrářským sáčkem náplň ve tvaru vysokého kruhu. Doprostřed kruhu dáme žloutek, okraje těsta potřeme bílkem a přes náplň dáme druhé těstovinové kolečko, které opatrně kolem dokola přimáčkneme.
- Takto nám vzniknou 4 velké ravioly, které dáme vařit do velkého množství vroucí osolené vody na cca 5 minut. Žloutek by nám měl zůstat tekutý a pasta by měla být uvařená al dente.
- V průběhu vaření raviol rozpustíme na pánvičce máslo, do kterého přidáme šalvějové lístky. Jakmile začne máslo pěnit, stáhneme ho z ohně. Uvařené ravioly ihned podáváme přelité horkým šalvějovým máslem a jemně posypané nastrouhaným parmazánem.
Snídaňové ravioly, foto: Kublanka
Kublanka vaří doma
Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.
Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.
Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz