návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Snídaňové ravioly

4 porce
do 1 hodiny
Snídaňové ravioly
Autor: Kublanka.cz Snídaňové ravioly
Umíte si představit, že byste si k snídani dali těstoviny? Tyto snídaňové ravioly si rozhodně zamilujete, navíc skvěle oživí nabídku vašich ranních pokrmů.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Pasta:

Omáčka:

Reklama

Postup

  1. Hladkou mouku se semolinou prosejeme na vál a uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Nejdříve s pomocí vidličky, později rukama vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Pokud by bylo těsto příliš suché, přidáme malé množství vlažné vody. Těsto důkladně prohněteme, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout.
  2. Mezitím, co nám odpočívá těsto, připravíme náplň. Čerstvý špenát krátce povaříme ve velkém množství osolené vody. Spařený špenát slijeme a ihned propláchneme studenou vodou. S pomocí rukou vymačkáme ze špenátu maximum vody a nasekáme najemno.
  3. Nasekaný a vychladlý špenát promícháme v misce s mascarpone, špetkou muškátového oříšku a parmazánem. Podle chuti osolíme. Náplní naplníme cukrářský sáček. 
  4. Z odpočinutého těsta vyválíme s pomocí strojku na těstoviny tenký plát, ze kterého vykrojíme 8 koleček o průměru zhruba 11 cm. Pokud nemáme strojek na těstoviny, rozdělíme těsto na 8 stejných kousků, ze kterých postupně rozválíme plát a vykrojíme kolečko. Připravená kolečka zakryjeme potravinářskou fólií.
  5. Na polovinu koleček nastříkáme cukrářským sáčkem náplň ve tvaru vysokého kruhu. Doprostřed kruhu dáme žloutek, okraje těsta potřeme bílkem a přes náplň dáme druhé těstovinové kolečko, které opatrně kolem dokola přimáčkneme.
  6. Takto nám vzniknou 4 velké ravioly, které dáme vařit do velkého množství vroucí osolené vody na cca 5 minut. Žloutek by nám měl zůstat tekutý a pasta by měla být uvařená al dente.
  7. V průběhu vaření raviol rozpustíme na pánvičce máslo, do kterého přidáme šalvějové lístky. Jakmile začne máslo pěnit, stáhneme ho z ohně. Uvařené ravioly ihned podáváme přelité horkým šalvějovým máslem a jemně posypané nastrouhaným parmazánem.
Reklama

Snídaňové ravioly 2 Foto:

Snídaňové ravioly 3 Foto:

Snídaňové ravioly, foto: Kublanka

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama