Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Šneci se skořicí

24 porcí
do 2 hodin
Šneci se skořicí
Šneci se skořicí Autor: archiv Gurmet
Stačí prý jen půl lžičky skořice denně a už děláte něco pro sebe a své zdraví, tvrdí vědci z Kodaňské univerzity. Když jí pořádně posypete kynuté šneky a nabídnete je přátelům nebo rodině, můžete mít dobrý pocit, že se staráte o jejich požitky i zdraví.
Reklama

Suroviny (24 porcí)

Těsto:

Potření a posypání:

Reklama

Postup

  1. TĚSTO: V půl hrnku vlažné vody smíchejte droždí a lžíci cukru. Nechte na teplém místě, dokud nevzejde kvásek. Přidejte olej a promíchejte. Postupně přisypávejte přesátou mouku promíchanou se solí a zbylý cukr spolu s dalším hrnkem vlažné vody. Těsto přitom zpracovávejte vařečkou, až je vláčné, měkké a nelepí se.
  2. Těsto nechte v teple kynout přikryté utěrkou, po hodině promíchejte a nechte znovu půl hodiny kynout.
  3. POTŘENÍ A POSYPÁNÍ: Předehřejte troubu na teplotu 180 ºC. Vykynuté těsto přeneste na pracovní desku a rozdělte na poloviny. Z každé půlky vyválejte obdélník, pokapejte ho olejem a posypte cukrem se skořicí. Pevně zarolujte. Rolky rozkrájejte na kusy široké asi 2 cm.
  4. Vzniklé šneky přeneste na plech, každý potřete ze všech stran olejem a naskládejte těsně vedle sebe jako buchty. Nechte ještě 10 minut kynout. Šneky pečte asi 25–35 minut, dokud nezezlátnou.
  5. Prima tip: Máte-li chuť si život osladit pořádně, polijte šneky právě vytažené z trouby javorovým sirupem. Voňavý a sladký sirup se vsákne do horkého těsta a nádherně ho zvláční.
Reklama

Šneci se skořicí Foto: archiv Gurmet

Šneci se skořicí, Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama