návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Smetanový krůtí guláš

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Smetanový krůtí guláš
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Smetanový krůtí guláš s bylinkovým knedlíkem
Víme, že je teprve středa, ale už teď se neskutečně těšíme na víkend! Proč? Právě ve dnech volna máme víc času na vaření a můžeme si s rodinou v klidu pochutnat na skvělém jídle. Vyzkoušejte třeba tento smetanový guláš z krůtího masa!

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Suroviny

Bylinkové knedlíky:

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na kostičky, krůtí maso na nudličky. V kastrolu rozpusťte máslo, opečte na něm cibuli a když začne zlátnout, přidejte maso.
  2. Opékejte několik minut, před koncem přidejte obě papriky a lehce rozprašte mouku, snižte plamen a za stálého míchání ještě minutku opékejte.
  3. Pak zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a nechte cca 30 minut probublávat. Před koncem ochutnejte a dochuťte solí a pepřem – oboje záleží na chuti použitého vývaru.
  4. Ochutnejte maso, jestli už je krásně měkké, a pokud ano, máte skoro hotovo. Už jen vmíchejte smetanu, jídlo nechte ještě na chvíli projít varem.
  5. Zhodnoťte hustotu omáčky – v tuto chvíli ji můžete buď naředit troškou vody nebo vývaru, a nebo naopak nechat na malém plamení zredukovat. Když má omáčka hustotu a chuť podle vašich představ, máte hotovo.
  6. Knedlíky: Slaninu nakrájejte na kostičky, stejně jako rohlíky. V míse si rozmíchejte droždí s cukrem, než se droždí rozpustí. Pak přidejte mouku, rohlíky, slaninu, mléko, vajíčko a sůl, všechno důkladně rukama propracujte, pak vmíchejte i petrželku a pažitku.
  7. Množství mléka závisí i na tom, jak máte suchou mouku a vyschlé rohlíky – začněte tedy s 2 dcl a orientujte se podle svých rukou, mělo by vzniknout pevné, ale vláčné těsto. Pokud není vláčné, trošku mléka přidejte, dokud nedosáhnete správné struktury.
  8. Posypejte ho mírně moukou, zakryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě. Po vykynutí (bude to trvat tak 30–45 minut) utvořte tři spíš štíhlé knedlíky a dejte je vařit do velkého hrnce do vroucí osolené vody na 15 minut. Po vyndání z vody knedlíky propíchejte špejlí nebo rovnou rozkrojte, aby se nesrazily. 

Smetanový krůtí guláš 2 Foto: Smetanový krůtí guláš; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Sledujte celou epizodu