Suroviny
Článek
Rychlé večeře: 10 chutných receptů s bramborami
Brambory nemusí být vařené jen tak, ba naopak! Fantasticky fungují s květákem nebo vejcem, ale samozřejmostí je i kvalitní uzenina. Tyto recepty navíc stihnete uvařit do...
Postup přípravy
- Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky (na to je ideální plátkovací struhadlo – mandolína, je to s ním za chvilku). S dýní udělejte to samé, cibuli nakrájejte na měsíčky a každý plátek masa rozdělte na dva kusy.
- Na dno zapékací mísy rozložte polovinu brambor, dýně a cibule, každou vrstvu lehce osolte, opepřete a přidejte trochu rozmarýnu. Potom rozložte plátky masa a dál cibuli, dýni a nakonec brambory. Každou vrstvu zase lehce osolte, opepřete a přidejte rozmarýn.
- Nakonec vše zalijte smetanou a lehce posypte parmazánem.
- Přikrytou zapékací mísu dejte péct na 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C, potom víko odkryjte a dopékejte ještě tak dlouho, dokud smetany není na dně mísy už jen trochu (asi dalších 30 minut).