návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Slaný štrúdl s uzeným a zelím

Hodnoceno: 0x
do 30 minut
Slaný štrúdl s uzeným a zelím
Autor: Češka z Česka Slaný štrúdl s uzeným a zelím
Slaný štrúdl chutná výborně teplý, vlažný i studený. Skvěle můžete experimentovat s náplní a hodí se jako chuťovka na oslavu, ale i jako svačina na cesty. Jaký máte nejraději vy? :)

Postup

  1. Na pomoučeném vále rovnoměrně rozválejte listové těsto. Po celé ploše krom 2 cm okrajů poskládejte na kostičky nakrájené uzené maso a kysané zelí. Zasypejte kmínem.
  2. Slaný štrúdl zamotejte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Vejce vyšlehejte vidličkou a štrúdl jím pomažte. Posypte kmínem, solí a dejte péct na 190 °C po dobu asi 25 min, dokud štrúdl nezezlátne.

Češka z Česka
Jana Krátká

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Související témata: Malá jídla , Česká kuchyně