Najděte si recept
Na co máte chuť?

Slaný štrúdl s uzeným a zelím
Slaný štrúdl chutná výborně teplý, vlažný i studený. Skvěle můžete experimentovat s náplní a hodí se jako chuťovka na oslavu, ale i jako svačina na cesty. Jaký máte nejraději vy? :)
do 30 minut
Suroviny
- listové těsto 1 balení
- uzené maso 150 g
- kysané zelí 100 g
- kmín dle chuti, sůl
- vejce 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na pomoučeném vále rovnoměrně rozválejte listové těsto. Po celé ploše krom 2 cm okrajů poskládejte na kostičky nakrájené uzené maso a kysané zelí. Zasypejte kmínem.
- Slaný štrúdl zamotejte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
- Vejce vyšlehejte vidličkou a štrúdl jím pomažte. Posypte kmínem, solí a dejte péct na 190 °C po dobu asi 25 min, dokud štrúdl nezezlátne.
Češka z Česka
Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.
Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
• facebook @ceskazceska.cz
• Instagram @ceskazceska.cz