Najděte si recept
Na co máte chuť?

Slaný koláč s tuňákem
Lehčí variace na francouzský quiche bez smetanové náplně. Tento koláč je obložený spíše jako pizza, ale těsto je ze zdravější špaldové mouky. A náplň? Ta přímo kříčí: LÉTO!
do 1 hodiny
2 porce
Suroviny (2 porce)
Těsto:
- špaldová mouka 250 g
- Vejce 1 ks
- Máslo 125 g
- hrst čerstvého oregána
- studená voda 25 ml
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Mouku prosejte a nasypte do mísy, přidejte vejce, nakrájené máslo a najemno nasekané čerstvé oregano. Směs osolte, přidejte studenou vodu a vypracujte hladké těsto, které nechte alespoň hodinu odležet v chladu.
- Z odpočatého těsta vyválejte placku, kterou přeneste do formy a dotvarujte tak, abyste měli těsto ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Těsto na dně propíchejte na několika místech špejlí nebo vidličkou, pokryjte pečicím papírem a zasypejte syrovými fazolemi, aby se těsto při pečení nezvedlo a zachovalo si tvar. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15 minut.
- Následně koláč z trouby vyndejte a nechte vychladnout. Po vychladnutí na koláč rovnoměrně rozložte jednotlivé suroviny. Nakonec povrch koláče posypejte sekaným oreganem a zalejte rozšlehanými vejci. Dejte opět do trouby a dopékejte asi 25 minut.
Slaný koláč s tuňákem, archiv Calvo