Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Slaný chřestový koláč s ementálem

do 1 hodiny
Slaný chřestový koláč s ementálem
Slaný chřestový koláč s ementálem Autor: archiv Billa
Sezona chřestu právě startuje a my pro vás máme další recept do sbírky. Slaný koláč z chřestu s výrazným sýrem je skvělá chuťovka :)
Reklama

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :)

Reklama

Postup

  1. Těsto přeneste do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm. Propíchejte vidličkou a dejte předpéct do trouby předehřáté na 190 °C.
  2. Chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce, oloupejte si 2 cm pod hlavičkou a pokračujte až ke spodnímu konci výhonku. Chřestové pazochy svažte kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Vařte po dobu přibližně 10 minut.
  3. Na těsto umístěte chřest nakrájený na 2cm kousky, proložte slaninou a plátky sýra. Zakysanou smetanu smíchejte s vejci, osolte, opepřete a směsí zalijte koláč. Na povrch naneste tenké plátky másla a pečte 25 minut při teplotě 180 °C. Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Koláč nechte ve formě zchladnout a podávejte.
  4. Prima tip: Povrch koláče můžete před zapečením posypat sýrem Parmiggiano Reggiano. Koláč tak dostane jemně aromatickou příchuť.
Reklama

Slaný chřestový koláč s ementálem  Foto:

Slaný chřestový koláč s ementálem, archiv Billa

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama