Suroviny
- mozzarella z buvolího mléka, nakrájená na plátky 3x 125 g
- dobré zelené olivy zbavené pecek a rozkrojené na půlky 6 ks
- rukola 60 g
- extra panenský olivový olej, jemný 1 lžíce
- křupavý chleba k podávání
Papriky
- papriky (směs červených, žlutých a oranžových) 6 ks
- bílý vinný ocet 3 lžíce
- extra panenský olivový olej lisovaný zastudena 6 lžic
- hrozinky 1/3 hrnku (50 g)
- římský kmín 1,5 lžičky
- drcené sušené chilli 1 lžička
- mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
- česnek nakrájený na tenké plátky 1 stroužek
- třtinový cukr 2 lžičky
- plech vyložený pečicím papírem
Článek
18x paprika v hlavní roli
Papriky a kapie mnoha tvarů a barev patří na náš letní stůl už dlouhá léta. Vždyť co by to bylo za léto bez pořádného leča? Tahle skvělá šťavnatá zelenina je ale výborná i...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Papriky rozložte na předem připravený plech a v předehřáté troubě je pečte 25 minut, dokud lehce nezčernají a neztratí svůj tvar. Nechte vychladnout.
- Oloupejte je a zbavte semínek. Poté je nakrájejte na proužky (1cm), ty smíchejte s octem, olejem, rozinkami, kmínem a drceným chilli. Dochuťte. Přidejte česnek, cukr a nechte chuť nasáknout.
- Mozzarellu rozdělte na talíře, lžící přendejte paprikovou směs a posypte olivami. Rukolu smíchejte s olejem a rozmístěte po talířích. Ihned podávejte.