Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sladkokyselé papriky s mozzarellou a rozinkami

4-6 porce
do 1 hodiny
Sladkokyselé papriky s mozzarellou a rozinkami
Sladkokyselé papriky s mozzarellou a rozinkami Autor: Kuchařka Oleje
Nadčasovosti dosáhl tento italský předkrm díky svým barvám, jednoduchosti a chuti. Tento recept je ideální pro ty, co mají v životě napilno, protože ho můžete udělat dopředu. Podávejte jako výbornou a zdravou svačinku nebo jako chuťovku k vínu.
Reklama

Článek

Plněné papriky v rajčatové omáčce  Foto:

18x paprika v hlavní roli

Papriky a kapie mnoha tvarů a barev patří na náš letní stůl už dlouhá léta. Vždyť co by to bylo za léto bez pořádného leča? Tahle skvělá šťavnatá zelenina je ale výborná i...
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Papriky rozložte na předem připravený plech a v předehřáté troubě je pečte 25 minut, dokud lehce nezčernají a neztratí svůj tvar. Nechte vychladnout.
  3. Oloupejte je a zbavte semínek. Poté je nakrájejte na proužky (1cm), ty smíchejte s octem, olejem, rozinkami, kmínem a drceným chilli. Dochuťte. Přidejte česnek, cukr a nechte chuť nasáknout.
  4. Mozzarellu rozdělte na talíře, lžící přendejte paprikovou směs a posypte olivami. Rukolu smíchejte s olejem a rozmístěte po talířích. Ihned podávejte.
Reklama

Oleje – Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Ursula Ferrigno

Kuchařka Oleje Foto:

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dresinků či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Recept na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa. Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama