návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sladká rajčatová marmeláda

Hodnoceno: 0x
4 sklenice po 450 g porce
do 1 hodiny
Sladká rajčatová marmeláda
Autor: Johana Pošová Sladká rajčatová marmeláda
Paní Gábina Jiřenová ze Zbiroh je autorkou neuvěřitelné rajčatové zavařeniny, kterou si při každé příští úrodě rajčat budete chtít zopakovat.

Stále populárnější maloskalský jarmark je i každoročním (vždy 1. sobotu v září) dějištěm soutěže o nejlepší marmeládu. Ze 40 zúčastněných jsme pro vás vybrali právě tuto vítěznou!

 

Suroviny (4 sklenice po 450 g porce)

Postup

  1. Rajčata a jablka dejte do kastrolu a na mírném plameni duste, až se rozpadnou. Vzniklou směs propasírujte, vmíchejte k ní oba cukry a skořici. Opět na mírném plameni vařte do zhoustnutí.
  2. Nakonec přidejte citronovou kůru a šťávu a rum. Ještě horkou marmeládou naplňte sterilizované sklenice, uzavřete je a obraťte dnem vzhůru, aby se víčka přichytila.

Sladká rajčatová marmeláda  Foto: Sladká rajčatová marmeláda; foto: Johana Pošová