Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sladká rajčatová marmeláda
Paní Gábina Jiřenová ze Zbiroh je autorkou neuvěřitelné rajčatové zavařeniny, kterou si při každé příští úrodě rajčat budete chtít zopakovat.
do 1 hodiny
4 sklenice po 450 g porce
Stále populárnější maloskalský jarmark je i každoročním (vždy 1. sobotu v září) dějištěm soutěže o nejlepší marmeládu. Ze 40 zúčastněných jsme pro vás vybrali právě tuto vítěznou!
Suroviny (4 sklenice po 450 g porce)
- zralá rajčata 1,2 kg
- jablka 800 g
- cukr krupice 1 kg
- vanilkový cukr 1 sáček
- kůra a šťáva z jednoho citronu
- Rum 6 lžic
- mletá skořice 1/2 lžičky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rajčata a jablka dejte do kastrolu a na mírném plameni duste, až se rozpadnou. Vzniklou směs propasírujte, vmíchejte k ní oba cukry a skořici. Opět na mírném plameni vařte do zhoustnutí.
- Nakonec přidejte citronovou kůru a šťávu a rum. Ještě horkou marmeládou naplňte sterilizované sklenice, uzavřete je a obraťte dnem vzhůru, aby se víčka přichytila.
Sladká rajčatová marmeláda; foto: Johana Pošová