Suroviny
- čerstvé tuňákové steaky 4x 125 g
- čerstvý fenykl, nakrájený na tenké plátky 2 bulvy
- červená cibule, nakrájená na tenké plátky 2 ks
- Olivový olej 2–3 lžíce
- křupavý chléb k podávání
Marináda
- extra panenský olivový olej 125 ml
- čerstvé červené chilli papričky, zbavené semínek a najemno nakrájené 4 ks
- česnek, rozmačkaný 4 stroužky
- nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva ze 3 citronů
- najemno nasekaná hladkolistá petržel 1 velká hrst
- mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup přípravy
- Na marinádu v misce smíchejte všechny suroviny a podle chuti přidejte sůl a pepř. Tuňákové steaky položte do keramické nádoby a navrch rozetřete 2–3 lžíce marinády. Zbytek marinády uschovejte.
- Grilovací nebo těžkou pánev dejte na plotýnku o střední teplotě. Spolu s olejem na pánev hoďte i fenykl a cibuli a smažte 5 minut, dokud nezměknou. Přendejte na talíř a pokapejte zbylou marinádou.
- Z tuňáka setřete marinádu a přendejte ho na horkou pánev. Z každé strany smažte 4–5 minut, aby steak byl přesně tak, jak ho máte rádi.
- Tuňákové steaky podávejte se zeleninou a křupavým chlebem, který můžete namočit ve šťávě.