Suroviny
- ovesná mouka 100 g
- makový protein 2 lžíce
- arašídové máslo 100 g
- med 70 g
- mandlové mléko 3 lžíce
- semínka (oblíbená ) 1 hrst
Postup přípravy
- Tento recept je velice jednoduchý a hlavně velmi rychlý. Všechny ingredience kromě semínek ručně smíchejte v kompaktní těsto.
- Semínka nasypte na dno formy (budou sloužit jako ozdoba po překlopení) a na ně upěchujte hotové těsto. Tyčinky nechte ve formě pár hodin v chladu ztuhnout. Poté je nakrájejte.
PRIMA TIP: Makový protein vzniká ze sekundární suroviny lisování – z výlisku. Obsahuje cenné minerály a vlákninu. Oproti celým semenům je jednak obsah cenných látek koncentrovanější a lépe stravitelnější a také se sníženým obsahem tukové složky. Ocení ho všichni příznivci FIT a RAW stravy, dobré kuchyně, celiaci, vegani, nemlékaři, sportovci i nesportovci. Je vhodný i při redukci váhy a stavbě svalové hmoty.Vyzkoušejte makový protein od Bohemia Olej, který je vyroben z Českého modrého máku.