Suroviny
- bílé kysané zelí 350 g (1 balíček)
- jablka 2 ks
- kapie 1 ks
- křen 2 lžíce
- olej 1–2 lžíce
- pepř
- jarní cibulka 1 svazek
Postup přípravy
- Kysané zelí vložte do většího síta a nechte okapat. Překrájejte je na menší kousky, vsypte do mísy, promíchejte s olejem, křenem a dle chuti s pepřem.
- Jablka zbavte jádřinců, kapii očistěte a zbavte semínek a obojí nakrájejte na menší kousky. Vmíchejte do ochuceného zelí. Ochutnejte, a pokud by vám salát připadal příliš kyselý, vyvažte chuť trochou agávového sirupu. Očistěte cibulku a pokrájejte ji na kolečka. Ozdobte salát cibulkou a podávejte.
- Prima tip: Můžete použít i červené zelí. Dávejte si ale pozor, abyste koupili opravdu kysané zelí, ne jen sterilované.