Salát z kyselého zelí
Zdroj: RAW pro zdraví a krásu
Salát z kyselého zelí
Zdroj:
RAW pro zdraví a krásu
Moje hodnocení
5x
Není lepší způsob uchování zeleniny, než nechat ji prokvasit a využít přidané hodnoty, kterou v něm odpracovaly bakterie. Nejživější jídlo je to, které vytrvale pobublává pod pokličkou zeláku. A protože zelí je k dostání po celý rok, klidně se pusťte i do experimentů s kvašením.
Kysané zelí vložte do většího síta a nechte okapat. Překrájejte je na menší kousky, vsypte do mísy, promíchejte s olejem, křenem a dle chuti s pepřem.
Jablka zbavte jádřinců, kapii očistěte a zbavte semínek a obojí nakrájejte na menší kousky. Vmíchejte do ochuceného zelí. Ochutnejte, a pokud by vám salát připadal příliš kyselý, vyvažte chuť trochou agávového sirupu. Očistěte cibulku a pokrájejte ji na kolečka. Ozdobte salát cibulkou a podávejte.
Prima tip: Můžete použít i červené zelí. Dávejte si ale pozor, abyste koupili opravdu kysané zelí, ne jen sterilované.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.