Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rumpsteak s medovou krustou
Suroviny (4 porce)
- rumpsteak 500 g
Marináda:
- Olivový olej 50 g
- Med 50 g
- mleté ořechy 3 lžíce
- drcené chilli koření 1 lžička
- šťáva z 1/2 limetky
- kůra z 1 limety
- Sójová omáčka 2 lžíce
- nasekaná petrželka a koriandr po 1 lžíci
- Sůl
- Pepř
Postup
- Maso (nejlépe v bio kvalitě) potřete směsí připravenou ze všech uvedených surovin a nechte ho asi 2 hodiny marinovat v lednici.
- Zprudka ho pak opékejte na pánvi, z každé strany asi jednu a půl minuty, záleží však na výšce steaku (maso by mělo zůstat uprostřed růžové).
- Steak podávejte například s opečenými cuketami a bramborami, ale také se salátem podle následujícího receptu.
Gurmet – Vaše škola vaření
V dubnovém čísle se můžete těšit na tradiční české i moravské velikonoční recepty, včetně beránka. Pozveme vás také na opulentní nedělní oběd v carském stylu. V rámci projektu Gurmet kolem světa totiž tentokrát navštívíme Rusko. Můžete se tedy těšit i na ruské velikonoční speciality. Do přípravy na svátky jara jsme zapojili též děti a upekli jsme s nimi barevné sušenky – ptáčky ozdobené marcipánem.
Přesvědčíme vás, že med může být důležitým hráčem dokonce i při přípravě masitých dobrot. Poradíme vám, jak co nejchutněji naložit s vykoledovanými vajíčky nebo jak si co nejvíc pochutnat na bylinkách. Nevíte si rady, jak a s jakými přílohami připravit ryby? Špičkový kuchař Dalibor Navrátil vám navrhne pět opravdu labužnických způsobů, jak si na nich pochutnat. V dubnu je také nejlepší čas na to posílit mozek k vyššímu výkonu a zároveň si pochutnat.
Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.