Suroviny
- malá bageta 1 ks
- Máslo 3 lžíce + 1 lžička
- bylinková sůl 1 lžička
- krémový kozí sýr 1 ks
- zralé hrušky 1–2 ks
- balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem 3 lžíce
- vlašské ořechy 1 hrstka
- několik snítek čerstvého tymiánu
Článek
22 receptů na křupavé topinky, bruschetty či tousty
Starší chléb a bagety se snad v každé světové kuchyni zpracovávají a mnohdy je výsledek neskutečně dobrý. Připravte si doma nápadité topinky nebo tousty, které můžete...
Postup přípravy
- V misce smíchejte 3 lžíce změklého másla s bylinkovou solí. Na plátky nakrájenou bagetu potřete bylinkovým máslem a v troubě na 170 stupňů nechte cca 10 minut opéct dozlatova.
- Na pánvi rozehřejte lžičku másla, na kterém orestujte oloupané a na měsíčky nakrájené hrušky.
- Poté přidejte balzamikový krém a nechte ho zredukovat.
- Na vychladlé bagetky namažte kozí sýr, ozdobte plátky restovaných hrušek, půlkou vlašského ořechu a snítkou tymiánu.