zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rozpečená bagetka s kozím sýrem a hruškami  v balzamikovém krému
Autor: archiv Kalamáta Papadimitriou Rozpečená bagetka s kozím sýrem a hruškami v balzamikovém krému

Rozpečená bagetka s kozím sýrem a hruškami v balzamikovém krému

Hodnoceno: 0x
Inspirace na drobné pohoštění, kterým překvapíte své hosty, se vždy hodí... Vyzkoušejte třeba velmi chutnou kombinaci kozího sýra, ořechů a zkaramelizovaných hrušek v sladkokyselém balzamikovém krému.
do 30 minut
2 porce

Článek

Pohanková "ďábelská" topinka Foto:

22 receptů na křupavé topinky, bruschetty či tousty

Starší chléb a bagety se snad v každé světové kuchyni zpracovávají a mnohdy je výsledek neskutečně dobrý. Připravte si doma nápadité topinky nebo tousty, které můžete...

reklama

Postup

  1. V misce smíchejte 3 lžíce změklého másla s bylinkovou solí. Na plátky nakrájenou bagetu potřete bylinkovým máslem a v troubě na 170 stupňů nechte cca 10 minut opéct dozlatova.
  2. Na pánvi rozehřejte lžičku másla, na kterém orestujte oloupané a na měsíčky nakrájené hrušky.
  3. Poté přidejte balzamikový krém a nechte ho zredukovat.
  4. Na vychladlé bagetky namažte kozí sýr, ozdobte plátky restovaných hrušek, půlkou vlašského ořechu a snítkou tymiánu.

Rozpečená bagetka s kozím sýrem a hruškami  v balzamikovém krému  Foto: Rozpečená bagetka s kozím sýrem a hruškami v balzamikovém krému; foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

reklama