Suroviny
- bageta (malá ) 1 ks
- máslo 3 lžíce + 1 lžička
- bylinková sůl 1 lžička
- kozí sýr (krémový ) 1 ks
- hruška (zralé ) 1–2 ks
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem) 3 lžíce
- vlašské ořechy 1 hrstka
- tymián (několik snítek čerstvého )
Článek
22 receptů na křupavé topinky, bruschetty či tousty
Starší chléb a bagety se snad v každé světové kuchyni zpracovávají a mnohdy je výsledek neskutečně dobrý. Připravte si doma nápadité topinky nebo tousty, které můžete...
Postup přípravy
- V misce smíchejte 3 lžíce změklého másla s bylinkovou solí. Na plátky nakrájenou bagetu potřete bylinkovým máslem a v troubě na 170 stupňů nechte cca 10 minut opéct dozlatova.
- Na pánvi rozehřejte lžičku másla, na kterém orestujte oloupané a na měsíčky nakrájené hrušky.
- Poté přidejte balzamikový krém a nechte ho zredukovat.
- Na vychladlé bagetky namažte kozí sýr, ozdobte plátky restovaných hrušek, půlkou vlašského ořechu a snítkou tymiánu.