zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Restované kalamáry s česnekem a chilli
Autor: isifa.com Restované kalamáry s česnekem a chilli

Restované kalamáry s česnekem a chilli

Hodnoceno: 0x
Všechny mořské plody mají velkou výhodu. Nejenže skvěle chutnají, ale hlavně je jejich příprava velmi rychlá a většinou i jednoduchá. Stejně jako u tohoto jídla... Pro změnu můžete stejným způsobem připravit třeba kuřecí nudličky.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Rozřízněte chilli papričky podélně na jedné straně tak, aby zůstaly v celku. Dlaní přitlačte plochou stranu nože na česnekové stroužky, aby se otevřely. Ve woku rozehřejte olej a asi 1minutu prudce opékejte chilli a česnek.
  2. Přidejte kalamáry a při vysoké teplotě 1 nebo 2 minuty opékejte (kalamáry se zkroutí a zbělají). Přidejte rybí omáčku, ocet a cukr.
  3. Vložte do woku špenát a rajčata a restujte, dokud špenát nezměkne. Ochuťte solí a pepřem, posypte lístky koriandru a podávejte s kyprou basmati rýží.

reklama