Najděte si recept
Na co máte chuť?

Řecký salát s balzamikem
Právě vrcholí sezona zeleniny. Rajčata mají nejlepší chuť a tu si nejlépe vychutnáte v čerstvých salátech. Vyzkoušejte řecký s pravou ovčí fetou obalenou v sezamu a zálivkou z balzamikového octa a ochuceného krému.
do 10 minut
1 porce
Suroviny (1 porce)
- Rajče 2 ks
- salátová okurka 1/2 ks
- červená cibule, malá 1/2 ks
- zelená paprika 1/2 ks
- černé olivy 6 ks
- balzamikový ocet Kalamáta Papadimitriou 1 lžíce
- balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou tmavý s příchutí fíků 100 ml
- Olivový olej 3 lžíce
- feta, silný plátek 100 g
- hladkolistá petržel
- sezamová semínka, světlá i tmavá
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibule a papriku na proužky, okurku na kolečka a dáme do mísy.
- Přidáme olivy, olivový olej, balzamikový ocet Kalamáta Papamiditriou a smícháme. Posypeme petrželovou natí.
- Fetu nakrájíme na kostičky. Kostičky namočíme do balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s příchutí fíků a následně obalíme v sezamu. Dáme je na salát.
Při přípravě salátu postupujte podle video receptu:
Řecký salát s balzamikem , Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou
KOMERČNÍ SDĚLENÍ