návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Raw medovník

Hodnoceno: 1x
1 dort porce
do 30 minut
Raw medovník
Autor: archiv Raw Planet s.r.o. Raw medovník
Raw dezerty jsou nepečené laskominy pouze z rostlinných ingrediencí. Většinou je jejich základ z ořechů a sladkých datlí, v tomto případě jsou dochucené medem. Příprava není složitá a výhodou je, že k uspokojení chuti stačí malý kousek, raw dezerty jsou totiž celkem výživné...

Potřebné vybavení: Kuchyňský robot, vysokorychlostní mixér, rozkládací dortová forma (ideálně o průměru 18 cm), pečicí fólie, mísa na míchání směsi (ideálně o průměru alespoň 30 cm), čajové sítko 

Postup

  1. KORPUS: 115 g mandlí, 22 g medu a 83 g sušených datlí rozmixujte v kuchyňském robotu (ne v mixéru) najemno. Směs rozprostřete rovnoměrně na dno formy a přes pečicí fólii pořádně umačkejte (jakýmkoli vhodným nástrojem).
  2. SYPKÁ SMĚS: 330 g mandlí, 22 g medu a 88 g sušených datlí rozmixujte v kuchyňském robotu (ne v mixéru) najemno a směs přesypte do mísy.
  3. KRÉM: 55 g kokosového tuku, 11 g medu, 72 g vody, špetku himálajské soli, 3/4 lžičky mleté vanilky a 44 g kešu ořechů rozmixujte v mixéru na plný výkon do smetanové konzistence. Hotový krém přelijte do mísy se sypkou směsí.
  4. Směs v míse důkladně promíchejte a poté ji přendejte do formy s připraveným korpusem a rovnoměrně rozprostřete. Formu poté umístěte do mrazáku a nechte ji tam minimálně 8 hodin.
  5. Dort jednoduše vyjměte z formy a přes čajové sítko posypte tenkou vrstvou nepraženého kakaa a nakonec ozdobte nahrubo pomletými vlašskými ořechy.
I nepečené a zdravé dezerty chutnají výborně

Domácí raw dezerty: Zkuste koláč, dort nebo panna cottu

Související témata: raw , raw dezerty , Sladké