Suroviny
- mandle (natural) 445 g
- med (lesní nebo luční) 55 g
- sušené datle 171 g
- tuk (kokosový tuk panenský) 55 g
- voda 72 g
- vanilka (mletá ) 3/4 lžičky
- kešu (natural) 44 g
- kakaový prášek (z nepraženého kakaa) 10 g
- vlašské ořechy 20 g
- himalájská sůl 1 špetka
Potřebné vybavení: Kuchyňský robot, vysokorychlostní mixér, rozkládací dortová forma (ideálně o průměru 18 cm), pečicí fólie, mísa na míchání směsi (ideálně o průměru alespoň 30 cm), čajové sítko
Postup přípravy
- KORPUS: 115 g mandlí, 22 g medu a 83 g sušených datlí rozmixujte v kuchyňském robotu (ne v mixéru) najemno. Směs rozprostřete rovnoměrně na dno formy a přes pečicí fólii pořádně umačkejte (jakýmkoli vhodným nástrojem).
- SYPKÁ SMĚS: 330 g mandlí, 22 g medu a 88 g sušených datlí rozmixujte v kuchyňském robotu (ne v mixéru) najemno a směs přesypte do mísy.
- KRÉM: 55 g kokosového tuku, 11 g medu, 72 g vody, špetku himálajské soli, 3/4 lžičky mleté vanilky a 44 g kešu ořechů rozmixujte v mixéru na plný výkon do smetanové konzistence. Hotový krém přelijte do mísy se sypkou směsí.
- Směs v míse důkladně promíchejte a poté ji přendejte do formy s připraveným korpusem a rovnoměrně rozprostřete. Formu poté umístěte do mrazáku a nechte ji tam minimálně 8 hodin.
- Dort jednoduše vyjměte z formy a přes čajové sítko posypte tenkou vrstvou nepraženého kakaa a nakonec ozdobte nahrubo pomletými vlašskými ořechy.