návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Quiche s medvědím česnekem

4 porce
do 1 hodiny
Quiche s medvědím česnekem
Autor: archiv Gurmet Quiche s medvědím česnekem
Schovejte do koláče své jarní trumfy, svěží barvu i neodolatelnou chuť. A pozor! Sezona medvědího česneku právě začala a trvá jen zhruba měsíc, tak ho nepropásněte.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Náplň:

Reklama

Postup

  1. Promněte mouku se solí a máslem a vytvořte drobenku. Pak do ní přidejte 50 ml studené vody a vypracujte těsto na quiche. Těsto zabalte do fólie a nechte v lednici odležet alespoň hodinu. Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C.
  2. NÁPLŇ: Mezitím v misce rozšlehejte vejce se smetanou. Sýr nakrájejte na kousky, posekejte nadrobno listy medvědího česneku a vše vmíchejte do smetany s vejci. Přidejte sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek (nebo květ) a sladkou papriku.
  3. Vymažte dortovou formu tukem nebo ji vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na plát silný půl centimetru a vyložte jím formu i její stěny tak, aby alespoň o 2 cm přesahoval její dno.
  4. Vylijte náplň do formy, přesahující okraje těsta buď ořízněte, nebo zahněte a koláč vložte do trouby. Pečte půl hodiny, nebo až těsto dostane zlatou barvu. Podávejte se zeleným salátem, například z mladých pampeliškových listů, lodyh bršlice nebo mladého šťovíku.
  5. Prima tip: Pro výraznější chuť vyměňte kravský camembert za kozí sýr.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

 

Quiche je skvělá věc! Vyzkoušejte id alší varianty:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama