Postup přípravy
Důlky formy na muffiny důkladně vymažte máslem (ztuhlá hnízda pak půjdou mnohem lépe vyjmout).
Ve velké misce rozehřejte čokoládu a mléčný karamel nalámané na kousky, buď ve vodní lázni, nebo krátkými intervaly v mikrovlnce.
Rozpuštěnou čokoládu a karamel promíchejte s arašídovým máslem, až vznikne hladká homogenní směs.
Stěrkou nebo vařečkou vmíchejte nudle, až budou úplně pokryté. Lžící naneste do důlků formy a uprostřed vytlačte důlek. Nechte v ledničce ztuhnout, asi hodinu.
Hnízda opatrně vyjměte z formy – dají se dobře vyloupnout pomocí širšího nože na máslo – a naplňte cukrovými nebo želé vajíčky.
PRIMA TIP: Na domácí máslový karamel budete potřebovat 110 g másla, 120 ml kokosového oleje (můžete použít tlakově deodorizovaný, aby nevoněl tolik po kokosu, seženete ho v prodejnách se zdravou výživou), 220 g přírodního krupicového cukru a 1 lžičku vanilkového extraktu. Vše kromě vanilky nechte na mírném plameni rozehřát a stále míchejte, až začne směs téměř vřít. Plamen snižte a ještě chvilku promíchávejte, až se cukr zcela rozpustí a směs bude tekutá. Mimo oheň do ní vmíchejte vanilku a směs vlijte do pekáčku, vyloženého papírem na pečení. Karamel nechte ztuhnout a pak ho nalámejte na kousky. Máslový karamel je skvělý jako přísada do těst, třeba do sušenek, nebo do náplní a drobenky. Teplem se znovu rozpustí. Uchovejte ho ve vzduchotěsné nádobě a v chladu.