Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pražma v solné krustě s citronem
Čerstvé mořské ryby bychom měli jíst mnohem častěji a v této úpravě si na nich zaručeně pochutnáte. Díky solné krustě zůstane maso ryby krásně šťavnaté a budete mít co dělat, abyste nechali ostatním!
do 1,5 hodiny
2-4 porce
Suroviny (2-4 porce)
- čerstvá celá pražma 2 ks
- hrubozrnná mořská sůl 1 kg
- Citron 4 ks
- čerstvý tymián, rozmarýn, hladkolistá petržel 1 hrst
- Bílek 4 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Udělejte si citronovou sůl. Nastrouhejte omyté citrony a kůru smíchejte se solí. Pečte v troubě při teplotě 105 °C přibližně 60 minut.
- Nasekejte bylinky (pár si jich dejte stranou). Ušlehejte bílky do řídké pěny a smíchejte s citronovou solí a bylinkami.
- Pražmy omyjte, osušte, do břicha vložte zbylé větvičky bylinek a pár koleček citronu. Pekáč vyložte pečicím papírem, na který rozložte polovinu solné směsi, položte ryby, zakryjte druhou půlkou solné směsi (hlavu ani ocas nemusíte) a pečte na 220 °C přibližně 20–25 minut až krusta zezlátne.
Pražma v solné krustě s citronem, foto: Kitchen and The City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, rádaexperimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč