návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pražma v solné krustě s citronem

2-4 porce
do 1,5 hodiny
Pražma v solné krustě s citronem
Pražma v solné krustě s citronem Autor: Kitchen and the City
Čerstvé mořské ryby bychom měli jíst mnohem častěji a v této úpravě si na nich zaručeně pochutnáte. Díky solné krustě zůstane maso ryby krásně šťavnaté a budete mít co dělat, abyste nechali ostatním!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Udělejte si citronovou sůl. Nastrouhejte omyté citrony a kůru smíchejte se solí. Pečte v troubě při teplotě 105 °C přibližně 60 minut.
  2. Nasekejte bylinky (pár si jich dejte stranou). Ušlehejte bílky do řídké pěny a smíchejte s citronovou solí a bylinkami.
  3. Pražmy omyjte, osušte, do břicha vložte zbylé větvičky bylinek a pár koleček citronu. Pekáč vyložte pečicím papírem, na který rozložte polovinu solné směsi, položte ryby, zakryjte druhou půlkou solné směsi (hlavu ani ocas nemusíte) a pečte na 220 °C přibližně 2025 minut až krusta zezlátne.
Reklama

Pražma v solné krustě s citronem 2 Foto:

Pražma v solné krustě s citronem  Foto:

Pražma v solné krustě s citronem, foto: Kitchen and The City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, rádaexperimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama