Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pórkový koláč
Slaný koláč ve stylu francouzského quiche můžete libovolně obměňovat a s náplněmi si kreativně pohrát. Je to skvělé pohoštění na party nebo třeba piknik. Pokud si chcete ulehčit práci, můžete použít listové těsto.
do 1 hodiny
2-4 porce
Suroviny (2-4 porce)
- hladká mouka 200 g
- Máslo 80 g
- pórek 2 ks
- jarní cibulka 2 ks
- uzená šunka vcelku 100 g
- Vejce 2 ks
- tvrdý sýr 100 g
- Smetana 100 ml
- Voda 2 lžíce
- Olivový olej
- Muškátový oříšek
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Mouku vsypte do mísy. Mírně povolené máslo nakrájejte na kostky a přidejte k mouce. Do směsi vyklepněte vejce a přidejte špetku soli. Vše dobře smíchejte. Pak přilijte trochu vody a vypracujte vláčné těsto. Zabalte do fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice.
- Připravte si náplň. Pórek a cibulku dobře očistěte a nakrájejte na plátky. Orestujte je na olivovém oleji, až zprůsvitní. Přidejte šunku nakrájenou na kostičky a trochu osolte. Zalijte smetanou, chvilku provařte a odstavte. Nakonec strouhněte trochu muškátového oříšku.
- Těsto rozválejte, dejte do vymazané a vysypané formy a dobře přitiskněte ke stěnám. Okraje zarovnejte (měly by trochu přečnívat). Těsto předpečte asi 10 minut v předehřáté troubě na 200˚C. Přidejte pórkovou směs, posypte strouhaným sýrem a zalijte rozšlehaným vejcem. Pečte dozlatova asi 20 minut.
Tak vařím já
125 receptů pro vytížené ženy
Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.
Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.
Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.