Suroviny
- hladká mouka 150 g
- kakao (kvalitní ) 50 g
- mletá skořice 1/2 lžičky
- cukr krupice 200 g
- čokoláda (minimálně 50% čokoláda, najemno nasekaná) 50 g
- máslo (rozpuštěné, pokojové teploty) 60 g
- vejce ( prošlehané) 2 ks
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- moučkový cukr (na obalení)
Postup přípravy
- Troubu si předehřejte na 200 °C.
- Do mísy si prosejte hladkou mouku, kakao, kypřicí prášek a skořici. K prosáté směsi přimíchejte nasekanou čokoládu spolu s cukrem krupicí a dobře promíchejte.
- Prošlehaná vejce smíchejte s vychladlým rozpuštěným máslem a vanilkovým extraktem, dobře prošlehejte, přilijte k sypkým surovinám a s pomocí dřevěné vařečky obě složky spojte.
- Ze vzniklého těsta odebírejte kousky těsta (zarovnaná polévková lžíce), ze kterých vytvarujte kuličky, které obalte v cukru moučka. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem ve zhruba 5 cm rozestupech.
- Pečte v předehřáté troubě 10–12 minut. Upečené sušenky nechte vychladnout na plechu a skladujte je v uzavíratelné nádobě.