Jestli je momentálně nějaký trend v oblasti přípravy pokrmů, pak je to jistě tzv. slow cooking. Pomalé vaření ve výsledku šetří čas, protože od momentu, kdy jídlo vložíte do trouby, se o něj nemusíte vůbec starat. Jakmile ochutnáte pomalu pečené masíčko, už nebudete chtít jiné.
Hovězí žebra odblaňte, osolte kvalitní mořskou solí a opepřete. Lehce je pokapejte olivovým olejem a následně všechny ingredience vmasírujte do masa.
Dejte do pekáče a celé to pečlivě zabalte do alobalu. Do předehřáté trouby na 100 °C vložte žebírka, která pomalu pečte po dobu 7 až 8 hodin. Po této době pekáček vyndejte z trouby, žebírka nechte odpočinout na talíři a z výpeku připravte omáčku.
Do výpeku přidejte jemný kečup, tmavé pivo, worcester, vinný ocet, med a hořčici. Ingredience spolu svařte, až dostanete krásně hustou omáčku o konzistenci sirupu. Omáčkou poté důkladně potřete žebírka, přidejte snítku rozmarýnu a vraťte do trouby o stejné teplotě, tentokrát již odkryté, na dobu 20 až 40 minut.
Po vyndání z trouby nechte maso 10 minut odpočinout, nakrájejte na jednotlivá žebírka a podávejte nejlépe se zelným salátem a čerstvým chlebem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.