zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Polomáčené ovesné sušenky
Spouštím video za 5s.

Polomáčené ovesné sušenky

Hodnoceno: 4x
Jak tvrdí Karolína, domácí kuchařka, tento geniální recept pochází z časopisu Praktická žena z roku 1982. V původní receptuře neobsahovaly koláčky čokoládu, ale měly střed z marmelády. Karolína je však přetvořila do polomáčené varianty.
do 1 hodiny
cca 20 ks porcí

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Suroviny (cca 20 ks porcí)

Těsto:

Postup

  1. Máslo utřete s vločkami, cukrem, skořicí a vejcem. Přidejte mouku rovnoměrně promíchanou s práškem do pečiva a vypracujte těsto. Dejte ho na hodinu odležet do chladničky.
  2. Z těsta tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku mírně stlačte.
  3. Koláčky pečte přibližně 20 minut při 150 °C, dokud nezačnou na okrajích růžovět. Pak je nechte vychladnout.
  4. V misce postavené do vodní lázně rozpusťte čokoládu se smetanou. Do tekuté hmoty namáčejte vždy polovinu koláčku. Namočené koláčky odkládejte na pečicí papír – až čokoláda ztuhne, půjdou dobře sloupnout.

Polomáčené ovesné sušenky  Foto:

Polomáčené ovesné sušenky                                                                         Foto: Hermína / Prima


reklama

Sledujte celou epizodu