návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Polévka z pečeného česneku, pastináku a bílých fazolí

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1,5 hodiny
Polévka z pečeného česneku, pastináku a bílých fazolí
Polévka z pečeného česneku, pastináku a bílých fazolí
Hřejivá krémová polévka je do sychravých podzimních dní jako stvořená. Zelenina získá pečením úžasnou kouřovou chuť, díky čemuž bude polévka skutečně luxusní lahůdkou.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj česnekové stroužky, nakrájený pastinák, cibuli, rozmarýn, sůl a pepř a vše zakapejte olivovým olejem. Pečte 45–55 minut, až bude zelenina měkká a upečená lehce dozlatova.
  2. Stroužky česneku zbavte slupky a dejte je do mixéru spolu s pastinákem, cibulí, slitými fazolemi, vodou či vývarem a citronovou šťávou (možná to budete muset udělat ve dvou várkách, podle velikosti mixéru). Rozmixujte vše dohladka, pokud bude polévka příliš hustá, můžete přidat více vody nebo vývaru. Také můžete dát všechny ingredience do velkého hrnce a rozmixovat je ponorným mixérem.
  3. Hladkou polévku přelijte do hrnce a za častého míchání ji na středním plameni prohřejte. Při podávání polévku posypte opraženými dýňovými semínky a zakapejte trochou olivového oleje.

Polévka z pečeného česneku, pastináku a bílých fazolí 2 Foto:

Polévka z pečeného česneku, pastináku a bílých fazolí  Foto:

Polévka z pečeného česneku, pastináku a bílých fazolí, foto: yummybeet.com

Další originální recepty na hřejivé polévky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 16. září:

Prima fresh podzim - polévky Foto:

Prima FRESH - podzim 2015

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!