reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Polévka z čerstvých rajčat
Autor: akademiekvality.cz Polévka z čerstvých rajčat

Polévka z čerstvých rajčat

Hodnoceno: 1x
Všichni známe rajskou polévku. Když je dobrý recept a šikovný kuchař, není vůbec špatná. Ale zkoušeli jste už někdy polévku z čerstvých rajčat? Bezkonkurenční záležitost, v které se snoubí sladko-kyselá chuť zralých rajčat s kořenitou chutí celeru! Jeden hrnec stačit nebude.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Rajčata a celer omyjte a nakrájejte na menší kusy. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo se lžící oleje a nechte na něm pomalu zesklovatět cibuli.
  2. Přidejte celer a ještě chvíli opékejte, poté přidejte rajčata, podlijte je částí vývaru, přiklopte a nechte pár minut dusit.
  3. K rajčatům přidejte většinu bazalky i s pokrájenými stonky, vlijte zbytek vývaru, osolte a opepřete a nechte asi 10 minut vařit.
  4. Polévku dohladka rozmixujte a odstavte. Vmíchejte do ní zbytek bazalky posekané nahrubo (pár lístků si můžete nechat na dekoraci).
  5. Polévku dochuťte solí a pepřem, podávejte se zakysanou smetanou a lístky bazalky.

Polévka z čerstvých rajčat  Foto:

Polévka z čerstvých rajčat  Foto: Polévka z čerstvých rajčat; foto: akademiekvality.cz

reklama