Podzimní makový koláč z pohankové mouky podle Josefa Maršálka
Zdroj: archiv Josef Maršálek
Podzimní makový koláč z pohankové mouky podle Josefa Maršálka
Zdroj:
archiv Josef Maršálek
Postup přípravy
-
Na piškot vyšlehejte vejce a cukr do husté pěny, přidejte smetanu a olej, lehce vmíchejte zbylé ingredience.
-
Vylijte do vyššího plechu vymazaného olejem a vysypaného moukou. Dobře rozetřete a pečte při 170 °C asi 25–30 minut.
-
Na ještě vlažný piškot rozetřete polevu, kterou připravte důkladným vymícháním cukru a šťávy.
-
Posypte květy chrpy a nechte vychladnout.
Podzimní makový koláč z pohankové mouky podle Josefa Maršálka
Zdroj: archiv Josef Maršálek
Podzimní makový koláč z pohankové mouky podle Josefa Maršálka
Zdroj:
archiv Josef Maršálek