Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Plněný kulatý chléb

1 kg bochník porce
do 1,5 hodiny
Plněný kulatý chléb
Plněný kulatý chléb Autor: isifa.com
Tenhle chleba je výborný sám o sobě, ale dobře se hodí k různým salátům a studeným masům nebo jako příloha při grilování.
Reklama

Suroviny (1 kg bochník porce)

Reklama

Postup

  1. Smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Vmasírujte máslo do suché směsi. Postupně přidávejte vlažnou vodu a vypracujte měkké těsto. Kdyby těsto bylo příliš suché, můžete přidat trochu vody.
  2. Těsto hněťte alespoň 10 minut, dokud není hladké a pružné. Dejte těsto na pomoučenou plochu a přikryjte vymazanou fólií. Nechte kynout asi 15 minut, dokud asi dvakrát nezvětší svůj objem.
  3. Rozválejte těsto do čtyřúhelníku asi 1 cm silného, 60–70 cm dlouhého a asi 20 cm širokého.
  4. Nasypte ingredience náplně do středu obdélníku a pokropte olivovým olejem. Těsto přeložte přes náplň, aby vznikl dlouhý válec. Konce válce spojte a stiskněte dohromady, aby vznikl kruh.
  5. Kruh z těsta položte na vymazaný pečicí plech a na teplém místě ho nechte opět zdvojnásobit objem. Vršek poprašte moukou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut nebo dokud chleba nebude zlatohnědý. Podávejte teplý.
Reklama

Plněný kulatý chléb Foto:

Plněný kulatý chléb                                                                                             Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama