Suroviny
- hladká mouka 1 kg
- sušené droždí 20 g
- Cukr 30 g
- Sůl 15 g
- Máslo 30 g
- vlažná voda 625 g
Na náplň
- sušená rajčata 100 g
- olivy, vypeckované a rozpůlené 100 g
- rukola, nasekaná 1 hrst
- sýr Pecorino, nastrouhaný 50 g
Postup přípravy
- Smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Vmasírujte máslo do suché směsi. Postupně přidávejte vlažnou vodu a vypracujte měkké těsto. Kdyby těsto bylo příliš suché, můžete přidat trochu vody.
- Těsto hněťte alespoň 10 minut, dokud není hladké a pružné. Dejte těsto na pomoučenou plochu a přikryjte vymazanou fólií. Nechte kynout asi 15 minut, dokud asi dvakrát nezvětší svůj objem.
- Rozválejte těsto do čtyřúhelníku asi 1 cm silného, 60–70 cm dlouhého a asi 20 cm širokého.
- Nasypte ingredience náplně do středu obdélníku a pokropte olivovým olejem. Těsto přeložte přes náplň, aby vznikl dlouhý válec. Konce válce spojte a stiskněte dohromady, aby vznikl kruh.
- Kruh z těsta položte na vymazaný pečicí plech a na teplém místě ho nechte opět zdvojnásobit objem. Vršek poprašte moukou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut nebo dokud chleba nebude zlatohnědý. Podávejte teplý.