reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pizza s tuňákem a rajčaty
Autor: profimedia.cz Pizza s tuňákem a rajčaty

Pizza s tuňákem a rajčaty

Hodnoceno: 1x
Itálie dala světu mnoho lahůdek a pizza patří zaručeně mezi nejoblíbenější. Přípravu usnadní a urychlí hotové těsto, stačí ho jen rozválet na požadovaný tvar a obložit podle chuti. Výrazný tuňák prudkým zapečením mírně zesládne a harmonicky doplní šťavnatá cherry rajčátka a pikantní kapary.
do 30 minut
2 pizzy porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  2. V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte cibuli, až zesklovatí. Vsypte ji do misky a do volné pánve dejte rajčata, oregano a cukr. Osolte, opepřete a poduste zhruba 4 minuty, až rajčata změknou.
  3. Tuňáka slijte, rozdělte vidličkou na sousta a promíchejte s kapary.
  4. Těsto rozdělte na dvě poloviny a postupně je vyválejte na pomoučené ploše na tenký plát. Pomocí válečku jej přeneste na připravený plech a potřete zlehka olivovým olejem a rajčatovou omáčkou.
  5. Posypte cibulkou, rozdělte na ně tuňáka, plátky mozzarelly a rajčata. Zakápněte olivovým olejem a vložte do vyhřáté trouby. Pečte zhruba 10 minut, až těsto začne zlátnout. Vyjměte, posypte rukolou a podávejte.

Chcete vyzkoušet další recepty z italské kuchyně?

reklama