reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Pikantní křidýlka teriyaki
Autor: Johana Pošová Pikantní křidýlka teriyaki

Pikantní křidýlka teriyaki

Hodnoceno: 2x
Výrazná a pikantní omáčka doda křidýlkům patřičný švih, takže po obíračce budete olizovat nejen prsty, ale i za ušima.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Na omáčku promíchejte v kastrolu sójovou omáčku, grapefruitovou šťávu, omáčku hoisin, pyré nebo kečup, rýžový ocet, cukr, chilli papričky, česnek a zázvor a uveďte do mírného varu. Vařte asi 20 minut, až omáčka zhoustne.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Z křidýlek odkrojte zašpičatělé konce a v kloubech je nařízněte a trochu zploštěte. Hojně je osolte, opepřete a v jedné vrstvě rozložte na plech.
  3. Křidýlka pečte asi 20 minut, až se kůže vypeče. Pomocí kleští je pak namáčejte v připravené omáčce a vraťte do trouby. Pečte je ještě 15 až 20 minut, až získají hezký lesk a budou propečená. Podávejte je zbylou omáčkou k namáčení, případně posypaná praženými sezamovými semínky a nakrájeným koriandrem.

Pikantní křidýlka teriyaki Foto:

Pikantní křidýlka teriyaki, foto: Johana Pošová

reklama

reklama