Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pikantní křidýlka teriyaki
Výrazná a pikantní omáčka doda křidýlkům patřičný švih, takže po obíračce budete olizovat nejen prsty, ale i za ušima.
do 1 hodiny
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
Na omáčku:
- Sójová omáčka 250 ml
- grapefruitová šťáva 250 ml
- omáčka Hoisin 75 ml
- rajčatové pyré nebo kečup 75 ml
- rýžový ocet 75 ml
- příírodní krupicový cukr 70 g
- čerstvá červená chilli paprička 2 ks
- Česnek 5 stroužků
- kousek čerstvého zázvoru
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na omáčku promíchejte v kastrolu sójovou omáčku, grapefruitovou šťávu, omáčku hoisin, pyré nebo kečup, rýžový ocet, cukr, chilli papričky, česnek a zázvor a uveďte do mírného varu. Vařte asi 20 minut, až omáčka zhoustne.
- Troubu předehřejte na 200 °C. Z křidýlek odkrojte zašpičatělé konce a v kloubech je nařízněte a trochu zploštěte. Hojně je osolte, opepřete a v jedné vrstvě rozložte na plech.
- Křidýlka pečte asi 20 minut, až se kůže vypeče. Pomocí kleští je pak namáčejte v připravené omáčce a vraťte do trouby. Pečte je ještě 15 až 20 minut, až získají hezký lesk a budou propečená. Podávejte je zbylou omáčkou k namáčení, případně posypaná praženými sezamovými semínky a nakrájeným koriandrem.
Pikantní křidýlka teriyaki, foto: Johana Pošová