Krevety jsou během grilovací sezony velmi vděčné. Stačí jim opravdu velmi krátká příprava, aby si zachovaly šťavnatost. A pravidelně mizí z talířů jako první, jsou totiž výborné. Vyzkoušejte pikantní variantu se zajímavým dipem z citrusové marmelády.
4 porce
30 minut
Suroviny
Česnek
1 stroužek
červená chilli paprička
1 ks
čerstvá bazalka
4 lístky
Rozmarýn
1 menší snítka
Oregano
2 snítky
Olivový olej
4 lžíce
Worcestrová omáčka
1 lžíce
Hořčice
1 lžička
mletá pálivá paprika
1 lžička
čerstvá limetová šťáva
6 lžíce
Sůl
kajenský pepř
velké oloupané krevety
20 ks (asi 400 g)
citronová marmeláda
4 lžíce
nastrouhaná bio limetová kůra
1 lžíce
Cukr
Postup přípravy
Oloupejte česnek, chilli papričku rozřízněte napůl, vyškrábněte jadérka, omyjte a oboje nasekejte najemno. Bylinky opláchněte, vytřepejte do sucha a najemno nasekejte.
Rozpalte olej a na něm krátce orestujte česnek a chilli. Vmíchejte bylinky, worcester, hořčici, mletou papriku a 2 lžíce limetové šťávy. Omáčku ochuťte solí a kajenským pepřem a nechte povařit. Potom ji odstavte a nechte vychladnout.
Mezitím opláchněte oloupané krevety, osušte je, vložte do vychladlé omáčky a přiklopené je nechte nejméně 1 hodinu marinovat.
Citronovou marmeládu smíchejte se zbylou limetovou šťávou (cca 4 lžíce) a limetovou kůrou, ochuťte solí a cukrem.
Nechte krevety trochu okapat, navlékněte je na grilovací jehly a grilujte asi 3 minuty z každé strany. Podávejte s citronovo-limetovým dipem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.