návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pikantní kachna s rebarborou

4 porce
do 30 minut
Pikantní kachna s rebarborou
Pikantní kachna s rebarborou Autor: isifa.com
Rebarboru nemusíme používat jen do sladkých koláčů a buchet, ale skvěle se hodí i k masu. S kachnou je naprosto dokonalá.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Kůži kachny nařízněte křížem krážem a do zářezů vetřete koření. Rozehřejte pánev, a když bude horká, položte kachní prsa kůží dolů. Na střední teplotě opékejte 4–5 minut, dokud nezačne z kůže vytékat tuk. Potom obraťte a pečte další 3–5 minut, podle toho, jak chcete mít maso propečené. Odstavte z plotny asi na 5 minut, zatímco budete vařit rebarboru.
  2. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte rebarboru a vařte asi 1 minutu, potom přidejte ocet, cukr a badyán, přiveďte do mírného varu a vařte, dokud nebude rebarbora měkká. Dochuťte podle libosti.
  3. Kachní prsa nakrájejte a hned podávejte s rebarborovou omáčkou.
Reklama

Pikantní kachna s rebarborou Foto: isifa.com

Pikantní kachna s rebarborou. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama