Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pikantní kachna s rebarborou
Rebarboru nemusíme používat jen do sladkých koláčů a buchet, ale skvěle se hodí i k masu. S kachnou je naprosto dokonalá.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kachní prsa 2 ks
- čínské koření pěti vůní v prášku 2 lžíce
- Máslo 30 g
- rebarbora, nasekaná 350 g
- červený vinný ocet 4 lžíce
- krupicový cukr 4 lžíce
- Badyán 1 hvězdička
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kůži kachny nařízněte křížem krážem a do zářezů vetřete koření. Rozehřejte pánev, a když bude horká, položte kachní prsa kůží dolů. Na střední teplotě opékejte 4–5 minut, dokud nezačne z kůže vytékat tuk. Potom obraťte a pečte další 3–5 minut, podle toho, jak chcete mít maso propečené. Odstavte z plotny asi na 5 minut, zatímco budete vařit rebarboru.
- V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte rebarboru a vařte asi 1 minutu, potom přidejte ocet, cukr a badyán, přiveďte do mírného varu a vařte, dokud nebude rebarbora měkká. Dochuťte podle libosti.
- Kachní prsa nakrájejte a hned podávejte s rebarborovou omáčkou.
Pikantní kachna s rebarborou. Foto: isifa.com