reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pekáček s cizrnou, dýní a kapustou
Autor: Just Spice Pekáček s cizrnou, dýní a kapustou

Pekáček s cizrnou, dýní a kapustou

Hodnoceno: 1x
Pokud máte rádi zeleninu a luštěniny, tento recept je pro vás přesně to pravé. A ten správný říz mu dodává španělská uzená paprika, která je prostě neodolatelná.
do 2 hodin
4 porce

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V kastrolu rozehřejte olej a smažte na něm nasekanou cibuli, tymián a bobkový list asi 5 minut, než začne cibule maličko zlátnout. Přidejte česnek a smažte další minutu. Ztlumte plamen a přidejte papriku, koriandr a římský kmín. Smažte ještě 30 vteřin, než se koření rozvoní.
  3. Přidejte rajčata a ¾ litru vody. Zvyšte teplotu, vmíchejte dýni, cizrnu a kapustu. Osolte a opepřete. Přesuňte všechno do pekáčku a posypte po povrchu polovinou strouhanky.
  4. Pečte hodinu. Poté strouhanku z povrchu vmíchejte dovnitř. Zkontrolujte, jestli není potřeba dosolit nebo dopepřit. V tuto chvíli také zkontrolujte, jestli je směs dost „šťavnatá“ – pokud je potřeba, přidejte trochu horké vody. Posypte druhou polovinou strouhanky a pečte ještě ¾ hodiny.
  5. Podávejte horké.

reklama

Související témata: dýně , cizrna , bez masa , Hlavní jídla