Suroviny
- Olivový olej 2 lžíce
- Cibule 3 ks
- Bobkový list 2 ks
- Tymián 2 větvičky
- španělská uzená paprika 3 lžičky
- mletý koriandr 1 lžička
- mletý římský kmín 1 lžička
- krájená rajčata 1 plechovka
- dýně 500 g
- uvařená cizrna 1 kg
- nahrubo pokrájená kapusta 1 hrst
- čerstvá strouhanka s trochou olivového oleje 2 šálky
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- V kastrolu rozehřejte olej a smažte na něm nasekanou cibuli, tymián a bobkový list asi 5 minut, než začne cibule maličko zlátnout. Přidejte česnek a smažte další minutu. Ztlumte plamen a přidejte papriku, koriandr a římský kmín. Smažte ještě 30 vteřin, než se koření rozvoní.
- Přidejte rajčata a ¾ litru vody. Zvyšte teplotu, vmíchejte dýni, cizrnu a kapustu. Osolte a opepřete. Přesuňte všechno do pekáčku a posypte po povrchu polovinou strouhanky.
- Pečte hodinu. Poté strouhanku z povrchu vmíchejte dovnitř. Zkontrolujte, jestli není potřeba dosolit nebo dopepřit. V tuto chvíli také zkontrolujte, jestli je směs dost „šťavnatá“ – pokud je potřeba, přidejte trochu horké vody. Posypte druhou polovinou strouhanky a pečte ještě ¾ hodiny.
- Podávejte horké.