návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pečený losos ve sladko-pikantní omáčce

4 porce
do 1,5 hodiny
Pečený losos ve sladko-pikantní omáčce
Pečený losos ve sladko-pikantní omáčce
Pokud chcete vyzkoušet pečeného lososa trochu jinak, rozhodně vám doporučujeme tento recept. Chutná opravdu božsky:)
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. V plastovém pytlíku se zipem smíchejte sójovou omáčku, med, ocet, srirachu, zázvor a česnek.
  2. Poté přidejte lososa, jemně zatřepte, aby se kousky obalily marinádou a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu.
  3. Kusy ryby vyndejte z pytlíku, marinádu si schovejte. Rozehřejte pánev na středně vysokém plameni a vlijte sezamový olej.
  4. Pokryjte jím celé dno pánve a vložte lososa. Opečte dohněda, měly by stačit 2–3 minuty.
  5. Otočte a opékejte další 2 minuty. Snižte plamen a vlijte do pánve uschovanou marinádu.
  6. Přikryjte pokličkou a povařte ai 4–5 minut.
  7. Hotovou rybu zasypejte jarní cibulkou (nebo sezamovými semínky) a podávejte s rýží.
Reklama

Pečený losos ve sladko-pikantní omáčce 2 Foto: Pečený losos ve sladko-pikantní omáčce; foto: rasamalaysia.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama