návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Hodnoceno: 1x
4 porce
do 2 hodin
Pečený králík s hořčičnou omáčkou
Autor: Kitchen Story Pečený králík s hořčičnou omáčkou
Slanina chrání maso před vysušením a hořčičná omáčka ho krásně doplňuje. Po vyndání z trouby celou vaši kuchyň navíc provoní pečený česnek s rozmarýnem, naprostá fantazie!

Suroviny (4 porce)

Hořčičná omáčka:

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C.
  2. Králíka naporcujte na požadovaný počet porcí a každou z nich dobře osolte a opepřete. Následně každý kousek obalte pěkně ve slanině. Většinou budete potřebovat 2 plátky slaniny na každý kousek. Pak vše naskládejte do pekáče. Díky slanině se králík jen tak nevysuší.
  3. Celou palici česneku jen přepulte a přiložte ke králíkovi spolu s rozmarýnem.
  4. Hořčičnou omáčku vytvořte zvlášť v misce. V zeleninovém vývaru rozmíchejte hořčici, med, smetanu a šťávu z poloviny citronu. Omáčku je třeba ochutnat a dostatečně dochutit solí a pepřem.
  5. Hořčičnou omáčku přilijte ke králíkovi a dejte péct na 180 °C. Díky slanině není potřeba králíka přikrývat alobalem. Pečte 1 hodinu až hodinu a půl podle velikosti králíka.
  6. Po upečení by mělo být šťávy tak akorát. Pokud jí ale máte více, můžete ji po vyndání králíka ještě v pekáčku na plotně zredukovat na požadované množství. Důležité: hlavně šťávu nikam nepřelévejte a redukujte přímo v pekáčku, abyste do ní dostali ještě všechny ostatní chutě v něm připečené.

Pečený králík s hořčičnou omáčkou 2 Foto: Pečený králík s hořčičnou omáčkou; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.