Hořčičná omáčka
- zeleninový vývar 250 ml
- dijonská hořčice 3–4 lžičky
- med 1 lžíce
- pepř
- smetana 60 ml
- citronová šťáva
- sůl
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 180 °C.
- Králíka naporcujte na požadovaný počet porcí a každou z nich dobře osolte a opepřete. Následně každý kousek obalte pěkně ve slanině. Většinou budete potřebovat 2 plátky slaniny na každý kousek. Pak vše naskládejte do pekáče. Díky slanině se králík jen tak nevysuší.
- Celou palici česneku jen přepulte a přiložte ke králíkovi spolu s rozmarýnem.
- Hořčičnou omáčku vytvořte zvlášť v misce. V zeleninovém vývaru rozmíchejte hořčici, med, smetanu a šťávu z poloviny citronu. Omáčku je třeba ochutnat a dostatečně dochutit solí a pepřem.
- Hořčičnou omáčku přilijte ke králíkovi a dejte péct na 180 °C. Díky slanině není potřeba králíka přikrývat alobalem. Pečte 1 hodinu až hodinu a půl podle velikosti králíka.
- Po upečení by mělo být šťávy tak akorát. Pokud jí ale máte více, můžete ji po vyndání králíka ještě v pekáčku na plotně zredukovat na požadované množství. Důležité: hlavně šťávu nikam nepřelévejte a redukujte přímo v pekáčku, abyste do ní dostali ještě všechny ostatní chutě v něm připečené.