Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečené nektarinky se skořicovo-mandlovou drobenkou

4 porce
do 30 minut
Pečené nektarinky se skořicovo-mandlovou drobenkou
Pečené nektarinky se skořicovo-mandlovou drobenkou Autor: kuchařka Superjídlo
Pečené letní ovoce je v kombinaci s křupavou mandlovou drobenkou neodolatelné. Pokud chcete, nahrad’te nektarinky broskvemi nebo blumami. Pro příjemný kontrast teplého a studeného podávejte teplé nektarinky s kopečkem vychlazeného netučného vanilkového jogurtu.
Reklama

Článek

Meruňkový koláč s drobenkou Foto:

16x lahodné broskve a meruňky v nových receptech

Meruňky a broskve patří k tradičním plodům z našich zahrad. Vybrali jsme pro vás lákavé recepty na sladké i slané dobroty, v kterých toto báječné ovoce přímo září :)
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Pečicí nádobu o rozměrech 23 x 33 cm vymažte lehce rostlinným olejem.
  2. Do připravené nádoby naskládejte nektarinky řezem nahoru. Pokud chcete, můžete z každé odkrojit tenký plátek, aby se nekácely. Odložte stranou.
  3. Do kuchyňského robota nasypte mouku, třtinový cukr, skořici, sůl a promíchejte. Přidejte máslo a zpracujte do drobenky. Vmíchejte mandle. Vytvarujte malé hrstky a rovnoměrně je rozložte na nektarinky, vždy lehce přimáčkněte, aby drobenka na ovoci držela.
  4. Pečte, dokud nektarinky nejdou snadno propíchnout nožem a drobenka není krásně hnědá, asi 20 minut. 2 poloviny nektarinky naaranžujte na každý ze 4 dezertních talířů a podávejte teplé.
Reklama

Superjídlo

kuchařka Superjídlo Foto: Více než 80 lahodných receptů s použitím nejzdravějších přírodních surovin

Jacobi Dana

Tato kniha vám pomůže dostat na váš stůl čerstvé a zdravé potraviny v kteroukoli denní dobu. Všechny recepty jsou výživné, obsahují zeleninu, ovoce, celozrnné výrobky, luštěniny, nízkotučné mléčné výrobky, ořechy a semena. Zaměřte se na jídlo rostlinného původu a zjistíte, že jíst zdravě nebylo nikdy tak jednoduché! 80 receptů vás o tom přesvědčí!

U každého receptu najdete seznam ingrediencí. Uvařte si třeba lahodný bulgur salát s paprikou, cizrnu s pistáciemi; sicilské krevety s květákem a mandlemi, kuřecí salát s tacos a oříšky kešu nebo pečené sladké brambory s kmínem a koriandrem – tyto recepty vás překvapí originální kombinací chutí. Kniha obsahuje též soupis všech použitých ingrediencí s popisem, ze kterého se dozvíte jejich výhody a jaký mají vliv na vaše zdraví.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama