Suroviny
- rostlinný olej ve spreji
- zralé, ale pevné nektarinky, rozpůlené a vypeckované 4 ks
- celozrnná mouka 6 lžic (60 g)
- třtinový cukr 6 velkých lžic (75 g)
- mletá skořice 1/2 lžičky
- mořská sůl 1/8 lžičky
- máslo, nakrájené na kousky 2 lžíce
- pražené mandle, nasekané 1/3 šálku (60 g)
Článek
16x lahodné broskve a meruňky v nových receptech
Meruňky a broskve patří k tradičním plodům z našich zahrad. Vybrali jsme pro vás lákavé recepty na sladké i slané dobroty, v kterých toto báječné ovoce přímo září :)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C. Pečicí nádobu o rozměrech 23 x 33 cm vymažte lehce rostlinným olejem.
- Do připravené nádoby naskládejte nektarinky řezem nahoru. Pokud chcete, můžete z každé odkrojit tenký plátek, aby se nekácely. Odložte stranou.
- Do kuchyňského robota nasypte mouku, třtinový cukr, skořici, sůl a promíchejte. Přidejte máslo a zpracujte do drobenky. Vmíchejte mandle. Vytvarujte malé hrstky a rovnoměrně je rozložte na nektarinky, vždy lehce přimáčkněte, aby drobenka na ovoci držela.
- Pečte, dokud nektarinky nejdou snadno propíchnout nožem a drobenka není krásně hnědá, asi 20 minut. 2 poloviny nektarinky naaranžujte na každý ze 4 dezertních talířů a podávejte teplé.