návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pečené kuře s jablky a slaninou

4 porce
do 1 hodiny
Pečené kuře s jablky a slaninou
Pečené kuře s jablky a slaninou
Někteří masu v kombinaci s ovocem příliš neholdují. Pokud ale vyzkoušíte tento recept, změníte názor. Jablka se slaninou a šťavnatým kuřetem se o to postarají! :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C a připravte si plech.
  2. Na velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni. Kuřecí stehna osušte, kůži posypejte solí a pepřem. Jakmile je olej rozpálený, vložte na něj stehna kůží dolů a pečte dozlatova. Obraťte a pečte z druhé strany několik minut. Stehna přendejte na plech a vložte do předehřáté trouby (dobře je sledujte, pokud by kůže hnědla příliš rychle, položte přes ně alobal).
  3. Mezitím slijte výpek z pánve do hrníčku, později ho využijete. Ve stejné pánvi orestujte slaninu lehce dohněda. Přidejte cibuli a restujte, dokud nebude slanina krásně křupavá a cibule trošku hnědá.
  4. Přilijte bílé víno a vařte do té doby, než se vypaří všechen alkohol (cca 1 až 2 minuty). Přidejte jablečný džus nebo cider, kuřecí vývar, jablka a tymián. Přiveďte k varu, následně ihned snižte plamen a nechte probublávat, dokud jablka nezměknou.
  5. Poté ke šťávě přilijte smetanu a dijonskou hořčici a promíchejte. Přidejte trochu škrobu smíchaného s vodou, dokud omáčka nezhoustne (záleží samozřejmě na vás, jak ji chcete hustou). Dochuťte solí a pepřem.
  6. Kuřecí stehna vyndejte z trouby a zkontrolujte, jestli jsou propečená. Naskládejte je na velký talíř, přelijte omáčkou a servírujte. Skvěle se k nim hodí šťouchané brambory nebo rýže.
Reklama

Pečené kuře s jablky a slaninou 2 Foto:

Pečené kuře s jablky a slaninou; foto: seasonsandsuppers.ca

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama