Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečené kuře s celerovo-bramborovou kaší

6 porcí
do 2 hodin
Pecené kure s celerovo-bramborovou kaší
Pecené kure s celerovo-bramborovou kaší Autor: archiv Gurmet
Že v jednoduchosti je krása, platí všude. A u pečeného kuřete možná i dvakrát tolik. Držte se jen soli a pepře a zažijte to kouzlo.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 200 ºC. Kuře omyjte pod tekoucí vodou a osušte. „Namydlete“ ho ze všech stran olejem nebo rozměklým máslem. Osolte a opepřete ho po povrchu i zevnitř.
  2. Kuře položte do pekáče nejprve prsíčky dospod a vložte do trouby. Po půlhodině teplotu zmírněte na       180 ºC, kuře otočte a pečte další hodinu a půl.
  3. KAŠE: Zatímco se kuře peče, oškrábejte brambory a oloupejte celer a česnek. Vše pokrájejte, vhoďte do hrnce s vodou a vařte doměkka. Pak zeleninu sceďte, ale trošku vody ponechte stranou, například v hrníčku. Brambory se zeleninou rozmačkejte se solí, pepřem a máslem. Bude-li potřeba, přilijte do kaše trochu vody, ve které se zelenina vařila.
  4. Kuře rozporcujte a podávejte s kaší posypanou petrželkou.
  5. Prima tip: Když si kuře nejprve rozporcujete nebo použijete jen jeho části, bude se péci kratší dobu.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz)

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama