Suroviny
- mrkev (drobné kusy) 300 g
- cizrna (konzerva ) 1 ks
- olej 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- římský kmín (drcený ) 1/4 lžičky
- uzená paprika 1/4 lžičky
- bílý jogurt 100 g
- sezamová pasta tahini 1 lžička
- koriandr (čerstvý )
- olivový olej
- sůl
Článek
20 receptů na nápadité a rychlé bezmasé večeře, na kterých si pochutnáte
Nemusíte být vegetarián, a přesto se hodí mít v zásobě nějaké bezmasé recepty, které rozšíří váš repertoár. Rozhodně není nutné jíst maso třikrát denně, takže pokud jste...
Postup přípravy
- V míse promíchejte olej s citronovou šťávou, římským kmínem, uzenou paprikou a špetkou soli.
- Mrkve umyjte a podélně překrojte na poloviny, cizrnu slijte.
- Mrkve spolu s cizrnou přidejte k marinádě do mísy a pořádně promíchejte, aby se vše obalilo směsí koření.
- Cizrnu s mrkvemi přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.
- Mezitím si připravte omáčku, na kterou smíchejte jogurt s tahini pastou a špetkou soli.
- Na talíř dejte jogurtovou omáčku, na kterou rozložte mrkve a cizrnu, vše posypte nasekaným koriandrem a zakápněte olivovým olejem.