reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pavlova s amaretto krémem
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Pavlova s amaretto krémem a jahodami

Pavlova s amaretto krémem

Hodnoceno: 2x
Nadýchaný sněhový dort z bílků je doma v Austrálii, ale cestu k nám na druhý konec světa si už dávno našel. Příprava není vůbec složitá a výsledek je velmi efektní. Dozdobit ho můžete jakýmkoli ovocem – v původním receptu hraje prim kiwi, ale Pavlova chutná skvěle i s malinami nebo ostružinami.
do 1,5 hodiny
5 porcí

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

reklama

Suroviny (5 porcí)

Korpus:

Krém:

Dokončení:

Postup

  1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání postupně přidávejte cukr. Nakonec do hmoty zašlehejte škrob a vinný ocet.
  2. Papír na pečení přilepte na plech pomocí malého množství sněhové hmoty, na papír obkreslete podle menšího talíře kruh. Do něj navršte ušlehanou hmotu, měla by být asi 4–6 centimetrů vysoká.
  3. Troubu předehřejte na 150 °C, jakmile do ní vložíte Pavlovu, stáhněte teplotu na 120 °C a pečte 80 minut. Během pečení troubu neotvírejte, dezert by splaskl.
  4. Mezitím připravte krém. Žloutky, cukr, mléko, smetanu, škrob a amaretto dejte do kastrolu, důkladně promíchejte a vařte za stálého míchání do zhoustnutí.
  5. Ve chvíli, kdy vznikne hustý krém pudinkové konzistence, sundejte kastrol z plotny a na celý povrch krému přitiskněte potravinářskou fólii, díky tomu nevznikne škraloup. Krém nechte vychladnout. Do studeného krému postupně vmíchejte ušlehanou šlehačku tak, aby vznikla nadýchaná hmota.
  6. Hotovou Pavlovu nechte postupně chladnout v otevřené troubě. Na vychladlý dezert navršte krém a ozdobte ho jahodami a nasekanými pistáciemi.

Pavlova s amaretto krémem  Foto: Pavlova s amaretto krémem; foto: Darina Křivánková

reklama

Sledujte celou epizodu