zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pastiňákový krém s gorgonzolou a croissantovými krutony
Autor: archiv Pastiňákový krém s gorgonzolou a croissantovými krutony

Pastiňákový krém s gorgonzolou a croissantovými krutony

Hodnoceno: 0x
Pastiňák je nedoceněná zelenina, kterou využíváme maximálně do vývarů a do svíčkové omáčky, a přitom má velmi příjemnou, lehce nasládlou a zárověň kořenitou chuť. V krémové polévce s chuťově výraznou gorgonzolou se promění v luxusní lahůdku.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Očistěte a nakrájejte zeleninu. Na rozpuštěném másle opékejte na mírném plameni cibuli, česnek a pastiňák, cca 5 minut. Přidejte bílé víno, citronovou kůru a nechte víno dalších 5 minut odpařovat. Přilejte smetanu, mléko a vývar a povařte 10–15 minut.
  2. Hotovou polévku dohladka rozmixujte. Můžete přecedit přes sítko a dochutit solí a pepřem.
  3. Polévku ozdobte nasucho opečenými krutony z croissantů a kostičky gorgonzoly, která se v teplé polévce krásně rozpustí.

Pastiňákový krém s gorgonzolou a croissantovými krutony  Foto: Pastiňákový krém s gorgonzolou a croissantovými krutony; foto: archiv

Originální italské sýry

Italské sýry, které zpestří vaši kuchyni

reklama