Suroviny
- paprika (špičaté )
- hlávkové zelí (bílé )
- křen (čerstvě najemno nastrouhaný)
- konzervační přípravek Deko
- rostlinný olej (ne olivový)
Článek
13 receptů na neodolatelně dobré nakládané sýry
Nakládané sýry mají v tuzemsku velkou tradici... Vždyť dobře naložený hermelín je stálicí v nabídce mnoha hospod jako oblíbená chuťovka k pivu. Nakládat se ale dají téměř...
Postup přípravy
- Nejprve najemno nakrájejte zelí, mírně osolte a v misce pořádně rukama pomačkejte.
- Nechte alespoň hodinu odležet, aby zvláčnělo, lépe se pak budou papriky plnit.
- Pak k němu přidejte nastrouhaný křen, množství je na vás, podle chuti.
- Deko uvařte podle návodu na sáčku a nechte zchladnout.
- Paprikám seřízněte vršky, můžete je schovat na uzavření paprik, připíchnete je k naplněné paprice párátky. Papriky zbavte semen a žeber a naplňte zelím s křenem.
- Naskládejte je otvory nahoru do sklenic a zalijte nálevem z Deka. Na závěr zalijte trochou oleje. Uzavřete důkladně víčky a sterilujte 20 minut při 85–90 °C.