reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Papriky plněné zelím
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Hodnoceno: 2x
Nakládaná zelenina je zkrátka hit! Možností máte skoro nekonečno a jejich následné využití je také pestré. Hodí se ke grilovanému nebo pečenému masu, k sýrům, ale i jen tak – například jako svačinka k odpolednímu sledování televize. ;)
do 30 minut

Článek

Hanácká nálož s fazulou a čočkou  Foto:

13 receptů na neodolatelně dobré nakládané sýry

Nakládané sýry mají v tuzemsku velkou tradici... Vždyť dobře naložený hermelín je stálicí v nabídce mnoha hospod jako oblíbená chuťovka k pivu. Nakládat se ale dají téměř...

 

reklama

Postup

  1. Nejprve najemno nakrájejte zelí, mírně osolte a v misce pořádně rukama pomačkejte.
  2. Nechte alespoň hodinu odležet, aby zvláčnělo, lépe se pak budou papriky plnit.
  3. Pak k němu přidejte nastrouhaný křen, množství je na vás, podle chuti.
  4. Deko uvařte podle návodu na sáčku a nechte zchladnout.
  5. Paprikám seřízněte vršky, můžete je schovat na uzavření paprik, připíchnete je k naplněné paprice párátky. Papriky zbavte semen a žeber a naplňte zelím s křenem.
  6. Naskládejte je otvory nahoru do sklenic a zalijte nálevem z Deka. Na závěr zalijte trochou oleje. Uzavřete důkladně víčky a sterilujte 20 minut při 85–90 °C.

Papriky plněné zelím Foto: Papriky plněné zelím Foto: Papriky plněné zelím. Foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

reklama