Suroviny
- kuřecí křídla 1 kg
- sezamový olej 100 ml
- sójová omáčka 2 lžíce
- mirin 4 lžíce
- med 3 lžíce
- zázvor (nastrouhaný) 4 cm
- chilli pasta 3 lžíce
- sůl
- pepř
- sezamová semínka (opražená)
- feferonky (mix)
Postup přípravy
- Ingredience na marinádu smíchejte dohromady a jednu třetinu svařte a podávejte jako dip ke křídlům.
- Křídla v kloubu rozdělte a naložte do marinády alespoň na půl hodiny, nejlépe přes noc.
- Na rozpálený gril vložte křídla a grilujte z každé strany 2 minuty a poté dogrilujte v nejchladnější části grilu.
- Mezitím, co se křídla budou dodělávat, vložte feferonky na gril a ogrilujte z každé strany. Podávejte posypané sezamem a jarní cibulkou.